Haşhaşlı Şebit Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Şebit Tatlısı - Haşhaşlı Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Şebit Tatlısı Yapılışı




Malzemeler:
4–5 adet şepit (yufka)
1 bardak çekilmiş haşhaş
1 kg. şeker
1 litre su
Yarım limon
Yağ

Yapılışı:
Önceden pişirdiğimiz şepitlerimizin üzerine su sepileyerek ıslatırız. Böylece şepitler yumuşar.Şepit sofranın üzerine serilir. Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ konur. Yağlı haşhaş şepitin her tarafına yayılır ve rulo haline getirilir. Yağlı tepsiye kenardan başlayarak dizilir. Şepitlerin hepsi bu şekilde dizildikten sonra tepsinin üstü de yağlı haşhaşla yağlanır. Bıçakla küçük küçük dilimler halinde kesilir. Fırında kızarana kadar pişiririz. Diğer taraftan tatlımızın şerbetini ocakta kaynatırız. Şepit tepsisi soğuduğunda şerbetini de soğuk döker, dinlenmeye bırakırız.