Havuçlu Patates Yuvası Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu Patates Yuvası Tarifi - Havuçlu Patates Yuvası Nasıl Yapılır





Malzemeler,

5 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy havuç
2 Yemek kaşığı margarin
1,5 Yemek kaşığı sıvı yağ
Damak zevkine göre tuz ve baharat

Hazırlanışı,

1. Patateslerin kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
2. Soğuduktan sonra çatal yardımıyla ezin.
3. Tencerede margarini eritip patatesleri ilave edin.
4. Püre haline gelene kadar hafif bir şekilde kavurun.
5. Havuçların kabuklarını soyup ince bir şekilde rendeleyin.
6. Sıvı yağ ile birlikte dilediğiniz baharatı ekleyip kavurun.
7. Hafif ılınan püreyi elinizle yuvarlayıp kâse sekli verin.
8. Püre tamamen bitene kadar bu işleme devam edin.
9. İçlerini havuç kavurması ile doldurun.
10. Maydanoz ve baharatlarla süsleyerek servis yapın