Havuçlu Ve Ananaslı Kek Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu Ve Ananaslı Kek Tarifi - Havuçlu Ve Ananaslı Kek Hazırlanışı- Pişirme Talitmatları





Malzemeler:
* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 + dörtte üç su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 kutu (~240 gram) konserve ananas parçaları

Hazırlanması:
* Fırını 175 C’ye getirin. 22×33 cm boylarındaki fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. (Büyük boy dikdörtgen borcam da olur.)
* Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp şekeri, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin.
* Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (Mikser kullanırsanız kek çökebilir.) Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip kaşıkla karıştırın.
* Karışımı kaba dökün. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıtıp sade olarak veya dilerseniz krema ile servis yapın.