Hindi çoban kavurma

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER
600 gr. Hindi Fileto Kusbasi
100 gr. Tereyag
3 adet orta boy domates
20 adet arpacik sogan
8 dis sarmisak
4 adet tatli sivri biber
12 adet orta boy kültür mantari
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yapragi
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi karabiber


YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir tavada tereyagini eritip arpacik soganlar, sarmisak ve defne yapragini soteleyin. Hindi fileto kusbasilari tavaya ilave edip hizli ateste renk alincaya kadar kavurun. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kusbasi dogradiktan sonra tavaya ilave edin. Etler suyunu çektiginde kusbasi dogranmis kültür mantarlarini ilave edin. Mantarlar suyunu çektiginde kabugu soyulup kusabasi dogranmis domatesleri ve bütün baharatlari tavaya atip lezzetlendirin. Hindi çoban kavurmaniz pistiginde ocaktan alip taze kiyilmis maydanoz ilave ederek sicak olarak servise sunabilirsiniz.
 

Dine

Özel Üye
#2
Malzemeler

2 Adet piliç göğsü
1 Adet soğan
250 gr ıspanak
1 Adet havuç (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı margarin
3-4 Çorba kaşığı un
3-4 Çorba kaşığı galeta unu
1 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıka***** küçük küçük doğrayın
Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun
Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın
Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin
Tuz ve karabiber serpin
Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın
Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin
Piliç göğsünü rulo yaparak sarın
Kürdanla iki ucunu birleştirin
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın
Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap.