Humus

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 250 gr nohut (haşlanmış)
  • 3 diş sarmısak
  • 100 gr tahin
  • 100 ml et suyu
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Tatlı pul biber
  • 2-3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı

  • Nohutları süzgeçten geçirin ve içinden 1 çorba kaşığı kadar alıp ayırın.
  • Sarmısakları soyup ezin.
  • Nohudu, tahin ve et suyuyla birlikte püre haline getirin.
  • Limon suyu, tuz ve tatlı pul biberle tatlandırın.
  • Üzerini kapatıp serin bir yerde bekletin.
  • Püreyi bir kaseye alın.
  • Biraz zeytinyağı ilave edin.
  • Üzerine, ayırdığınız bir kaşık nohudu maydanoz ile birlikte serpin.