İkinci Bahar Pastası

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

* 50 adet bebe bisküvisi
* 4 adet elma
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
* 1 çay kaşığı tarçın
* Krema için: 1 paket vanilyalı hazır puding
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

8 kişilik
Hazırlanma süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Önce krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpın. Diğer taraftan vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Ilınınca çırpılmış krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Bebe bisküvilerini robotta çekip un haline getirdikten sonra dövülmüş fındık ve tarçınla karıştırın. Son olarak
elmaları soyup rendeledikten hemen sonra bisküvili karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de 12-15 cm çapında 5-6 adet cam kasenin içini streç film veya temiz buzdolabı poşetiyle kaplayın. Elmalı ve bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak kaselere yerleştirin. Kaseleri buzdolabında 3 saat kadar bekletip çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek üzerlerindeki naylonları çıkarın. Pudingli krem şanti karışımını bir spatula yardımıyla düzgünce pastaların üzerine sürüp
renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra servise sunun.