İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
İrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı




Malzemeler

2 su bardağı şeftali suyu
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri İçin;
2 adet şeftali


# İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur. Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir.
# Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır. Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir. Bir kenara bırakılır.
# Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır. Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
# Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır. Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir.
# Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur.