İrmikli Tel Kadayıf Tarifi ve Yapilisi

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]40 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]250 gr tel kadayıf
125 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı irmik
Şurubu için :
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerini süslemek için :
Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]

  • Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun.
  • Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin.
  • Üzerine sütlü irmiği dökün.
  • Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
  • Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  • Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
  • Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin.
  • Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.