İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Yapılışı
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Malzemeleri

skandinav Usulü Sıcak Şarap



Malzemeler :

1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap, (Sek şarap da olabilir, o halde biraz şeker eklemelisiniz)
2-3 yemek kaşığı şeker
300 gram kuru üzüm
50 gram soyulmuş badem
200 gram kuru incir
35 cl. Kanyak
Biraz karanfil, bir çubuk tarçın

Hazırlanışı :
Nefis bir kış içeceği, kupalarla ya da kulplu kalın fincanlarla yudumlanır. Aslında sıcak şarap için en ideal bardak bulabilirseniz toprak kuplardır.

2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir. Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir. Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir. Biraz daha kaynatılır, kanyak eklenip, servis edilir.

Alıntı