Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi - Ispanaklı Fırın Makarna Yapılışı - Ispanaklı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Ispanaklı Fırın Makarna Malzemeleri- Nuh'un Ankara Makarna Tarifleri





500 g Veronelli Fırın Makarna
750 g temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
5 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
2 orba kaşığı un
1 ½ su bardağı süt
500 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Un tereyağında kavrulur, içine süt ve yumurta akı eklenir. Muhallebi kıvamına gelince tuz, karabiber ve kaşar rendesinin yarısı eklenir. Ispanak sosla karıştırılır. Veronelli Fırın makarna kırmadan pişirme önerisine uygun olarak haşlanıp, süzüldükten sonra malzemelerin bulunduğu kaba boşaltılır. Karışım fırın kabına alınır, üzerine yumurtanın kalan sarıları sürülür, kalan kaşar rendesi serpiştirilir ve fırına verilir. 200 C de 20-25 dakika fırında tutulduktan sonra üstü kızarınca fırından çıkartılır. Dilimlenerek servis yapılır.