Ispanaklı Terin Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ispanaklı Terin



Malzemeler:


350 gr. ıspanak
3 ince kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml.)
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı krem peynir (150 gr.)
6 çorba kaşığı tuzsuz lor peynir (150 gr.)
3 yumurta
1 su bardağına yakın krema (250 ml.)
3 çorba kaşığı sıvı yağ (45 ml.)
Tuz, karabiber
Süslemek için: Salata yaprakları
Domates salatası
2 çorba kaşığı yağda kavrulmuş ceviz
Tost makinesinde kızartılmış üçgen tost ekmekleri




Hazırlanışı:

Dikdörtgen kek kalıbını sıvı yağla yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın (Yağlı kağıdın üzerine de sıvı yağ sürün). Ispanakları ince ince kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı 3dk. sote edin. Ispanakları ilave edin ve ıspanaklar kavrulup sularını çekene kadar karıştırarak sote etmeye devam edin.Ateşten alın. Kavurduğunuz ıspanakların suyunu iyice süzün. Kavrulmuş ıspanak, krem peynir, lor peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtaları pütürsüz hale gelene kadar robotun ana haznesinden geçirin. Hazırlamış olduğunuz kalıba karışımı boşaltın ve kalıbın üzerini folyo veya yağlı kağıtla kapatın. Kalıbınızı, içi su dolu daha büyük bir fırın kabının içine koyarak önceden 180 °C ısıttığınız fırında 1,5 saat pişirin (Bıçağı terine sapladığınız zaman temiz çıkmalıdır). Terini fırından aldıktan sonra su dolu kabın içinde soğumaya bırakın. Üzerinde su biriktiyse süzün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Buzdolabından aldığınız terini dikdörtgen bir tabağa ters çevirerek çıkartın ve dilimleyin. Arzunuza göre daha önce kızarttığınız tost ekmekleri, domates salatası veya yeşillikler ve kavrulmuş cevizle

AFiYeT OLsUN