İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1

İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri




Servis: 4 kişilik

Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet havuç
3 adet taze patates
6 -8 adet taze fasulye
1 adet kereviz
1 adet sarıbiber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşilbiber
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet fesleğen
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Rendelenmiş parmesan peyniri




Yapılışı:
Sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını jülyen doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın. Sırayla havuç, pırasa, taze fasulye, biberler, kereviz, patates ve kabağı ilave edin. Tüm sebzeleri 3-4 dakika kavurun. Su, tuz ve karabiber ilave edip kaynatın. Ocaktan almadan fesleğeni ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırın. Rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın.

Besin Değeri:
1 porsiyonunda 125 kalori
 

SeLeN

Yönetici
Editör
#2
İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri



Malzemesi:
2 soğan
2 sap kereviz
1/3 kereviz
4 havuç
6 domates
2 patates
30 gr. kuyruk yağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 litre sıcak et suyu
tuz
karabiber
1/2 diş sarımsak
1/4 litre su
40 gr. makarna
40 gr. pirinç
1/2 demet maydanoz
50 gr. gravyer peyniri

Hazırlanışı:
Soğanın kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Pırasayı, kerevizi, havucu temizleyin, yıkayın, ince uzun doğrayın. Domatesleri yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın, küçük doğrayın. Kabukları soyulmuş olan patatesleri kuyruk yağını da doğrayın. Zeytinyağını kızdırın ve kuyruk yağı parçalarını bu yağda kızartın. Patates ve domatesler hariç diğer bütün sebzeleri katın ve 5 dakika karıştıra karıştıra kızartın. Et suyunu dökün ve üzerine tuzunu biberini ekin. Sarımsağı tuzda dövün. Çorbaya ilave edin ve 40 dakika orta ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede su kaynatın. İçine tuz atın. Makarnayı bu suda on dakika haşlayın. Süzgece boşaltıp soğuk sudan geçirin. Pirinci yıkayın, suyunun süzülmesini bekleyin. Çorbanın pişme süresinin bitmesinden 20 dakika önce pirinci, patatesi, 5 dakika önce domatesi ve makarnayı çorbaya katın. Daha sonra yıkanmış ve doğranmış olan maydanozu çorbaya ilave edin. Servis yapın. Gravyer peynirini ayrı olarak servis yapın.