İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi





Açıklama & Notlar

* Domates sosunu makarnalarda pizzalarda ya da canınız nerede isterse kullanabilirsiniz.

İçindekiler

Domates Sosu
:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kırmızı soğan küp küp doğranmış
* 2 adet sarımsak ince ince dilimlenmiş
* 1 adet suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi
* Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber

Spagetti :

* Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik

Hazırlanışı

Domates Sosu


* Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek.
* Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın.
* Tuzu ve biberi ekleyin.
* Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin..

Spagetti

* Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
* Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin..
* Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip karıştırın.
* Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın.

 

Son düzenleyen: Moderatör: