İtalyan Yemekleri - İtalyan Usulü Rulo Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
İtalyan Yemekleri - İtalyan Usulü Rulo Tarifi




Açıklama & Notlar

* İtalyan usulü ruloyu patates püresi yerine yine İtalyanlar'a has bir yemek olan makarna ile de sunabilirsiniz. Bu arada mısır ekmeği de bu rulo tarifinin yanında sunabileceğiniz bir alternatif.

İçindekiler

* Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek
* 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat
* 750 gr kıyma
* 2 yumurta 1 çorba kaşığı salça
* Tuz Karabiber
* Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin
* 3 domates
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın.
* Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin.
* Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et yumurta salça zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın.
* Tuz karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin.
* Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin.
* Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın.
* Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın.