Jöleli Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar



6 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

½ kahve fincanı taze limon suyu

1 limon kabuğunun rendesi


KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

½ paket margarin

1 paket vanilya


ÜSTÜ İÇİN:

Çilek, kivi, portakal, mandalina

1 paket şeftali veya muz jölesi

1 avuç fındık içi

1 ölçü likörlü-şekerli su

(2Kasik Seker, 3 Kasik meyve likörü, su )


  • KREMA:
  • Bir kapta yumurta, şeker, unu karıştırın.
  • Yavaş yavaş süt koyup pişirin.
  • Kaynayıp koyulaşınca ateşten alın.
    Ilınınca yağ ve vanilyayı katın.

    PANDISPANYA
  • Kalıbı hafifçe yağlayıp, unlayın.
  • Yumurtalar ile şekeri, bir kapta koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Limon kabuğu rendesi, vanilya ve limon suyunu katıp biraz daha çırpın.
  • Unu koyup,karıştırın.
  • Kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartın v soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesin.
  • Parçaları likörlü şekerli su ile nemlendirin.
  • Aralarına krema sürerek parçaları üst üste kapatın.
  • En üste de krema sürüp üstüne soyulmuş meyve dilimleri yerleştirin.
  • Jöleyi paketindeki tariften yarım bardak daha az su ile eritin.
  • Pandispanyanın piştiği temiz, ıslak kalıba boşaltıp hafif gevşek kalacak şekilde dondurun.
  • Hazırladığınız meyveli pastanın üzerine tepsiyi kapatıp bastırın.
  • Meyvelerin jöleye iyice yapışması için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Sonra kalıbı hafif ılık suya birkaç kere batırıp servis tabağına ters çevirin.
  • Pastanın kenarlarınada krema kaplayıp üstüne kıyılmış fındık yapıştırarak servise sunun.