Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
kakaolu pandispanya keki nasıl yapılır - kakaolu doğum günü pastası tarifi - pasta kreması tarifi



Malzemeler

175 gr. rendelenmiş çikolata
300 gr. Tereyağ veya Margarin
300 gr. tozşeker
2 paket vanilya
1 tutam tuz
6 yumurta
3 tatlı kaşığı kakao
400 gr. Un
1 paket kabartma tozu
1/4 lt. süt

Ara katlar ve üzerini kaplamak için :

400 gr. sıvı krema
200 gr. Sütlü çikolata
200 gr. bitter çikolata



Yapılışı

Fırınınızı 160 °C derecede ısıtmaya bırakın. Kelepçeli kalıbınızın tabanına kağıt koyun. Kenarlarını yağlamayın.
Bir kabın içersine Un+ Kakao + Kabartma tozunu eleyin.
Oda sıcaklığındaki margarin ile toz şekeri ve 1 tutam tuzu , şeker iyice eriyene ve krema kıvamına gelene kadar mixerle çırpın. Vanilyayı ekleyin.
Yine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ekleyin. Yani bir yumurtayı ekleyin, çırpın. karıştıktan sonra dişer yumurtayı ekleyin. Yumurtaların hepsini ekleyip çırptıktan sonra Unlu karışımınızın yarısını ekleyin.
Sütün yarısını ekleyin, karıştırın ve kalan unun yarısını ekleyin. Kalan sütü de ekledikten sonra kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş oluyorsunuz.
Bu karışımı hemen kalıbınıza dökün ve fırınınızın alttan bir üst katına yerleştirin ve yaklaşık 1 saat pişirin.
Piştikten sonra soğutup katlara ayırıp arzu ettiğiniz şekilde kullanmaya hazır bir pandispanyanız olmuş olur.

Kremayı ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ateşten alın. Doğranmış çikolatalarınızı kremaya katın ve karıştırın. İyice karışınca biraz ılındıktan sonra kıvamını alana kadar mixerle çırpın. Dolaba koyup sürme kıvamına gelince pastanıza kullanabilirisiniz.