Kansızlığa İyi Gelen Besinler - Ahmet Maranki

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kansızlığa İyi Gelen Besinler

Kadınların en büyük sorunlarından biri kansızlıktır. Kansızlığa bağlı olarak, güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığı gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.

Ahmet Maranki’ den kansızlık için kürler:

** Kekik çayı, sinirli yaprak, çilek kökü, at kuyruğu ve oğul otu çayları kan yapmaktadır.

** Havuç ve turp sebzelerinin kabuğunu soymadan rendeleyin, üzerine biraz çiğ lahana ve ıspanak doğranır. Daha sonra bunların üzerine bir miktar zeytin yağı ve limon sıkılarak salata yapılır.

** Kırmızı pancarı bolca yiyip, günde 3 kez birer bardak pancar suyu içilir.

** Haşlanmış yer elması yemeniz de kan yapar.

** 1 bardak kaynar suyun içerisine 5-10 gram maydanoz tohumu koyup, 10 dakika bekletiniz. Günde 2-3 bardak bu karışımı tüketiniz.

** 1 bardak kaynar suyun içesine 7-8 gram ısırgan yaprağı koyarak 10 dakika bekletiniz. Bu karışımı günde 2-3 bardak içiniz.

** 1 bardak kaynar suya 2 gram ıhlamur konulup, 10 dakika demlenmesi beklenir. Daha sonra günde 2-3 bardak tüketilir.

Önemli Bilgi : Fazla miktarda içilen siyah çay, demirin tutulması ve vücuttan atılmasına neden olur. Çayı yemeklerden önce ya da sonra içine bir kaç damla limon ya da karanfil atarak içmeniz hem yararını artıracak, hem de demir emilimini önleyerek kansızlığa neden olmayacaktır.

Kaynak:
Kozmik bilim ışığında şifalı bitkiler kitabı
Prof. Dr. Ahmet Maranki
 

#2
Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler
[
Isırganotu:

Genelde hor görülen ısırganotu, kan yaptırıcı özelliği nedeniyle, kansızlığa karşı mutlaka kullanılması gereken bir bitkidir.Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş ısrırganotu çayı soğutulmadan yudumlanır.


Arslanpençesi:

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış arslanpençesi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.


Civanperçemi:

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş civanperçemi çayı soğutulmadan yudumlanır.



Üzüm pekmezinin de kansızlığa iyi geldiği, kan yaptığı saptanmıştır.