Karalahana Sarması Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
sarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir




Karalahana sarması malzemeleri

1 kg karalahana

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1.5 su bardağı pirinç

3 soğan

250 gr kıyma

1 yemek kaşığı kuru nane

Karabiber

Kırmızı pulbiber

Kimyon

Tuz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı ince doğranmış maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

15 gr tereyağı


Karalahana sarması hazırlanışı

Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu
suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Süzerek soğumaya bırakın.

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın.
Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz
ve baharatları ekleyip karıştırın.

Harçtan yaprakların içine doldurup sarın.
Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip,
dolmaları tencereye dizin.
En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte
bir tabak kapatın ve dolmaların
hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
Yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.