Karanfilli Armut Marmeladı - Karanfilli Armut Marmeladı yapilisi - tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler :
  • 2 kg.armut
  • 2 kg.toz şeker
  • 2 limon
  • 1 çorba k.karanfil
Hazırlanışı :

2 kg.armutun kabuklarını soyun.Armutların çekirdek kısımlarını çıkartın.Armutları geniş bir tencereye alın.Üzerine 2 kg.toz şeker ilave edin ve kaynamaya pişirmeye bırakın.Armutlar pişitikten sonra blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin.
Üzerine 2 adet limon suyu sıkın.Püre kıvamına gelen armutların üzerine 1 çorba kaşığı karanfil ilave edin.Armut marmeladını tekrar bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Armut marmeladı soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.