Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kars Yöresel Yemekleri - Helva (Umaç Helvası) Tarifi- Helva Yapılışı - KArs Yöresi Helva Tarifi




Malzemeleri: 250 gr. un, 250 gr. şeker, 250 gr. yağ.

Yapılışı: Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde ovarak umaç haline getirilir. Umacı bir süzgeçten geçirerek eleriz. (Makarna süzgecinden elediğimiz umacı iri kısmını ayırmış oluruz.)Elediğimiz umacın iri kısmını alarak, ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökerek, rengi pembeleşinceye kadar karıştırarak kavururuz. Sonra umacın ince kısmını kavurduğumuz iri umacın içine katarak kavururuz. Kehribar sarısı rengini aldığında ocaktan indirerek hazırladığımız şerbetini dökeriz, karıştırarak kalınlaşmasını sağlarız, Tabaklara koyarak servis yaparız.

Afiyet olsun​