Kayısı Dolması - Kayısı Dolması Yemek Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kayısı Dolması - Kayısı Dolması Yemek Tarifi

KAYISI DOLMASI



Mutfak:Osmanlı-Türk Mutfağı
Zorluk:2
Süre2

Malzemeler :

250 Gr kuru kayısı
2 Su bardağı su
3 Su bardağı badem
1 Su bardağı toz şeker
6 Çorba kaşığı kaymak
2 Çorba kaşığı kıyılmış yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Kayısıları yıkadıktan sonra iki su bardağı ile bir gece bekletin. Derin bir tencerenin içerisinde kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
Toz şekeri ilave edin.
Kısık ateşte on dakika pişirin.
Şurbun içerisinden alın ve ortalarını açın.
Mutfak robotunda bademleri ince ince kıyın.
Kayısıların içerisine doldurun.
Açık kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin.
Kalan şurubu bir iki dakika kaynatın.
Kayısıların üzerine dökün.
Soğuduktan sonra kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın

alıntıdır