Kayısılı Krem Karamel Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kayısılı Krem Karamel

3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 adet
yumurta sarısı
2 adet
yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 fiske tuz
6 adet
kayısı
Karamel için:
1 su bardağı şeker

Önce karamel hazırlanır. Çelik bir tavaya şeker konur, kısık ateşe yerleştirilir. Fazla karıştırmadan erimesi sağlanır. Karamel 6 adet fırın kasesine paylaştırılır. Çok ince kıyılmış kuru
kayısı karamellerin üzerine serperek konur. Daha sonra şeker, yumurta sarıları ve yumurtalar çırpıcıyla iyice çırpılır. Üzerine süt, tuz ve vanilya eklenir. Karışım kayısılı, karemelli keselere paylaştırılır. Kaseler bir tepsiye konur. Tepsiye 1 parmak su konur. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Buzdolabında bir gece bir gece bekletildikten sonra tatlı tabağına ters çevrilerek ikram edilir.