Kayısılı Pilav Tarifi / Kayısılı Pilav Yapılışı / Kayısılı Pilav Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 5-10 kuru kayısı
Hazırlanışı

  • Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin.
  • Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın.
  • Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kaseye alın.
  • 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.
  • Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin. Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin.
  • Kapak ile arasına mutfak havlusu serip dinlendirerek servis yapın.