Kekikli Biftek Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kekikli Biftek Tarifi - Kekikli Biftek Yapılışı - Kekikli Biftek Malzemeleri



Kekikli biftek malzemeleri

* Zeytinyağı
* 4 kaşık rendelenmiş parmesan peyniri (bulamazsanız rendelenmiş eski kaşar)
* 1 çay kaşığı kekik
* Yaklaşık 500 gram ince dilimlenmiş dana bifteği

Kekikli biftek tarifi

1. Bir kaseye 6 kaşık zeytinyağı, parmesan peyniri, kekik ve tuzu koyun. Hepsini iyice karıştırıp bir sos hazırlayın.
2. Tavanıza bir kaşık yağ koyarak harlı sayılabilecek ateşte ocağa oturtun (mümkünse yağsız tava kullanın). Etleri tavaya yerleştirerek, her bir tarafını yaklaşık 20 saniye pişirin. Etlerin rengi kırmızıdan kahverengine geçince ateşten alın. Etlerin çok fazla kızarmamasına dikkat edin. Gerekiyorsa, azar azar zeytinyağı ilave edin.
3. Etleriniz kızardıkça başka bir tabağa alın. Etleri aldığınız tabağı mümkünse önceden ısıtın. Bütün etler hazır olduğunda üzerine sosu dökün ve hemen servis yapın.

Öneriler : Gördüğünüz gibi etleri çok hızlı pişirmeniz gerekir. Bu nedenle etleri aldığınız tabağı ocağın hemen yanında tutun. Ayrıca zaman kazanmak için etleri çatal yerine, küçük bir maşayla çevirmeyi deneyin.