Kekler ve Pastalar - Kek ve Pasta Tarifleri (Dev Arşiv)

#1

Kekler ve Pastalar - Kek ve Pasta Tarifleri (Dev Arşiv) konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Armutlu Kek






Malzemeler:
180 gr. Tereyağ,oda sıcaklığında yumuşatılmış
1 Su Bardağı Esmer Şeker
3 Yumurta
1/4 Su Bardağı Un (40 gr)
2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1.5 Çorba Kaşığı Kakao
2 Çorba Kaşığı Süt
1 Adet Dilimlenmiş Armut
150 gr Çikolata



HAZIRLANIŞI :
Fırınınızı önceden 180 C'ye ısıtın.
Kek kalıbının altını yağlı kağıtla kaplayın.
Tereyağ, esmer şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
Unu ve kakaoyu hazırlanan kremanın içine ekleyin. Kabartma tozu ve sütü de ekleyerek mikserin 2. hızında hamur ayaklarıyla 1-2 dakika karıştırın.
Hazırlanan karışımı kalıba boşaltın ve armut dilimlerini kekin üzerine yerleştirin. Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.Keki fırından aldıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Arzu ederseniz kekinizi dilimleyip çikolatayı eriterek hazırlayacağınız sosla servis yapabilirsiniz.
 

Son düzenleme:
#2
Yoğun çikolatalı küçük kekler





Malzemeler :

1. kek malzemeleri:
* 110 g (yarım su bardağı) margarin, oda sıcaklığında
* 200 g kahverengi şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 50 g bitter çikolata, eritilmiş, hafif soğutulmuş
* 100 g un
* 1 paket kabartma tozu
* 125 ml (yarım su bardağı) kaynamış su
2. sos malzemeleri:
* 175 g bitter çikolata
* 75 g sütlü çikolata
* 200 ml çiğ krema (marketlerin süt reyonlarında satılıyor)
* 1 paket vanilya

Kekin hazırlanması:

1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin.

2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin.

3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak)

4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın.

Sosun hazırlanması:

1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın.

2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın.
 

#3
iki Renkli Pasta





Malzemeler:
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet muz



Hazırlanışı:
Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin.
Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin.
2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun.
 
#4
Portakallı Pasta




MALZEMELER:


2 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Adet portakal

KREMASI:


2 paket krem şanti
1 su bardagi soguk sut
üzeri için süsleme şekerleri

YAPILISI :

1. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
2. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
3. Beyazları katılaşana kadar çırpın.
4. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın.
5. Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6. Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin.
7. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8. Keki ikiye bölün.
9. İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
10. Kekin arasına ve üstüne sürün.
11. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor.

Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz. Ben o hali ilede cok lezzetli buldum.Tercih sizlerin....Kremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor.
 
#5
Doğumgünü Pastası



Malzemeler:

Keki için:

4 yumurta
4 kahve fıncanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket 25g lık kakao( 2 çorba kaşığı)
kabartama tozu ve vanilya

Şerbet:

yarım bardak soğuk su
1 çorba kaşığı sekerli

Kreması için:
1 yumurta
1 su bardağında 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
yarım litre süt
limon kabuğu rendesi
65g margarin (nerdeyse margarin paketinin ¼ ü)
vanilya

Üzerine ve arasına:

1 su bardağı reçel. (muz, kivi, şeftali,çikolata parçacıkları)
Yapılışı:

Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 26 lık önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
Bu arada kreması hazırlanır. Tencereye yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur ve karıştırılır. Yavaş yavaş sütü ilave edilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır.Karıştırılarak ılıştırılır.
Fırından kek çıkarılır. İkiye bölünür. Ve yarım bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı sekerli şerbet ile ıslatılır.
birinci kekin üstüne kremanın yarısı sürülür. Daha sonra reçelin yarısı üzerine kaşıkla sürülür. Tanelerinide aralıklı dizin.
İkinci parca kek üstüne konur. Kalan krema ile kaplanır ve üzerine kalan reçeli çatalla azıcık ezip kaşıkla sürün.
4 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra yiyebilirsiniz
 
#6
Şeftalili Pratik Pasta



Malzemeler:

1 adet kakaolu pastaban
1 adet Dr.Oetker’in Vanilyalı Krem Olea
2-3 adet seftali
2 çay bardağı çikolata parçacıkları
1 çay bardağı herhangi bir meyva suyu

Yapılışı:

İlk olarak pastabanın altını meyva suyunun yarısı ile ıslayın.
Kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kremanın yarısını altda kalacak olan kekin üzerine sürün.
Şeftalileri soyun ve ince dilimler halinde dilimleyin ve sürdüğümüz kremanın üzerine dizin.





Diğer kekide kalan meyva suyu ile ıslayın. Meyvaları üzerine dizdiğiniz kekin üzerine ikinci tabanı yerleştirin.
Pastanın etrafını ve üzerini kalan kremayla kaplayın.
Üzerini çikolata parçaıkları ile süsleyin.
Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra pastamız servise hazırdır.


 
#7
Kestaneli Damla Çikolatalı Pasta




Malzemeler:

Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)
(Kekini kendisi yapmak isteyenler doğum günü pastası'nın kekini yapabilirler.)


Keki ıslatmak için:

yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker

Kreması için:


3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt.

Arasına :

2 su bardağı haşlanmış kestane
2 çorba kaşığı damla çikolata

Üzerine dökmek için:

Damla çikolata ve haşlanmış kestane

Yapılışı:

3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir.
1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır.
Kekin bir patası şerbetle ıslatılır. Ve kremanın bir kısmı sürülür. Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir. Ve damla çikolataları serpilir.
Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir. Kalan krema pastanın heryerine sürülür. Kalan krem şantiyide üzerine sürün. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın.4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz.
 
#8
Ananaslı Pasta



Malzemeler:
- 1 adet hazır pasta keki,
- 2 poşet krem şanti,
- 1 paket ananas jölesi,
- 2 su bardağı süt,
- 1 kutu ananas konservesi,
- 3 yemek kaşığı şamfıstığı,
- 1 fiske kırmızı gıda boyası.

Yapılışı:

1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ilınınca krem şanti ile karıştırın. Kekin büyüklüğündeki bir kaba streç film serin. Üzerine karışımı döküp dolapta en az 2 saat bekletin. Pasta keklerini ananas suyu ile ıslatın. Arasına donan kremayı sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp pastanın üzerine sıvayın. Üzerine ananasları dizin. Şam fıstıkla süsleyin. Soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.
 
#9
Viyana Keki



Malzemeler :
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
15 gr. yaş maya
3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
4 yumurta
4 su bardağı un
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı :
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın.

Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın.

Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin.

Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın.

Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
 
#10
Damalı Pasta



Gereçler:
Malzemeler:

- 1 adet kakaolu pasta keki,
- 1 adet sade pasta keki.

Süslemek İçin:
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- Şamfıstık rendesi.

Krema İçin:
- 6 kaşık un,
- 7 kaşık tozşeker,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 kg. süt,
- 200 gr. margarin,
- 3 yemek kaşığı kakao.
Yapılışı:
Krema malzemelerini yağ hariç devamlı karıştırarak pişirin. Soğuyunca yağ ilave edip mikserle 10 dakika çırpın. Her iki kekin ortasını bir kase ile çıkarıp birbiri ile değiştirin. Aralarına krema sürün. Üzerini de krema ile sıvayın. Krem şantiyi süt ile çırpın. Pastanın üzerini süsleyin. Fıstık rendesi serpin. Dolapta biraz dinlendirip servis yapın.
 
#11
Portakallı Kek





Malzemeler

• 1 su bardağı un (iki kez elenmiş).
• 1 su bardağı süt.
• 2 kahve fincanı portakal suyu.
• 1 paket krem şanti.
• 4 adet yumurta.
• 1 su bardağı toz şeker.
• ½ paket kabartma tozu.
• Hindistancevizi.


Hazırlanışı

Yumurtaları şekerle birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyip, düşük devirde mikserle karıştırın. Pasta kalıbını hafifçe yağlayın. Şeker ve un serpiştirin. Hamuru kalıba boşaltın. 170 derece fırında pişirin ve kalıbında soğutun. Ters çevirerek kalıbından çıkarın. Bir kahve fincanı portakal suyunu şeker ile karıştırın. Şekerli Sütaş portakal suyunu pastanın üzerine dökün. Bir paket krem şantiyi bir su bardağı Sütaş süt ile çırparak koyulaştırın. Portakallı pastanın üzerini ve yanlarını krema ile sıvayın. Hindistancevizi ile süsleyip ikram edin.


Afiyet olsun...
 
#12
Tahinli Kek (6 Kişilik)


Malzemeler:
2.5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Tahin
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta



HAZIRLANIŞI :
2 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir kasede karıştırın. Kalan malzemeyi mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. Tahinli şekeri şekilli olarak kek hamurunun üzerine gezdirin. Kek piştikten sonra oluşan bu çizgilerden kesmek daha kolay olacaktır.
Keki soğuk fırına yerleştirin. Orta ısıya ayarlayıp 20-25 dakika pişirin.
Not: Bu keki pişirirken fırının soğuk olmasına özellikle dikkat edin
 
#13
Havuçlu Pasta (8 Kişilik)


Malzemeler:
1 kilo havuç
1 bardak şeker
1 bardak su
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin
Hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI :
Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın.
Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alın ve servis tabağına çıkarın.
Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz soğutup tatlının üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.
 
#14
AĞLAYAN KEK





MALZEMELER


4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
 
#15
AHUDUDULU- LİMONLU KEK

MALZEMELER


3.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.5 çorbakaşığı tozşeker
2.5 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI


Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.
Bir kapta 3.5 çorbakaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
 
#16
ALASKA


MALZEMELER


½ kg süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 vanilya
3 kaşık kakao
12 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin


HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi karıştırın, muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra margarinini ekleyin ve tekrar pişirin. Borcama döküp buzluğa koyun.
 
#17
BADEMLİ KEK


MALZEMELER

1/2 kahve fincanı sirke
5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı su
1 paket vanilya
5 adet yumurta
portakal suyu
likör

Krema malzemesi :
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
badem


HAZIRLANIŞI

iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.
 
#18
Balbademli Kek


MALZEMELER

250 gr badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Şekeri pembeleşinceye dek bir kapta yakın, üzerine su döküp hızlıca karıştırın, elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin. 250 gr tuzsuz bademi, kaynar suyun içine koyup, bekletin, daha sonra kabuklarını soyun. Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın, sonra bademleri ilave edin, şeker kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun. Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın. Soğutuktan sonra,bademleri kırıp, havanda ufalayın. Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın. 2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 175 derecedeki fırında pişirin, kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına bal bademleri koyun, üzerini krem şanti ile kaplayın. Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, bal bademler ile her tarafını süsleyin.
 
#19
Beyaz Çikolatalı Pasta

MALZEMELER

225 gr bitter çikolata
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çıkolata
9 adet yumurta
1 yaprak jelatin
300 gr çiğ krema

16 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın. Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin. 190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin.
Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında bekletip servis yapın.
 
#20
Beyaz Çikolatalı Rulo

MALZEMELER

MALZEMESİ :


100 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı kahve
6.5 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
Krema:
25 gram rendelenmiş beyaz çikolata
1,5 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kahve
5 çorba kaşığı margarin
2 muz
6.5 çorba kaşığı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI


Fırını 180° ısıtın ve fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. 2 çorba kaşığı kahveyi 1 çorba kaşığı su ile karıştırdıktan sonra bitter çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle mikserde çırpın. Çikolata ve kahveyi bu karışıma katın. İyice çırpılan yumurta aklarını da ekleyin ve sonra 15 dakika pişirin.
Krema için beyaz çikolatayı eritin. Süt ve kahveyi de ekledikten sonras oğumaya bırakın. Bir kasede pudra şekeriyle yağı çırpın ve beyaz çikolatalı karışıma ilave edin. Soğumuş keki yağlı kağıtlardan ayırın. Kremayı üzerine dökün ve muzları boylamasına yerleştirin, rulo yapın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.