Kestaneli Pilav Tarifi / Kestaneli Pilav Yapılışı / Kestaneli Pilav Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase közlenmiş, kabukları soyulmuş ve doğranmış kestane
  • 2,5 su bardağı kaynamış su
Hazırlanışı

  • Pirinçleri yıkayıp, kaynamış suda 45 dakika bekletin.
  • Yağı teflon tavaya alın. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu süzüp ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  • 2,5 bardak kaynamış suyu ilave edin, kestaneleri ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerine kâğıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirerek servis yapın.