Kiraz Likörü Tarifi - Kiraz Likörü Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kiraz Likörü Tarifi - Kiraz Likörü Yapılışı

Malzemeler:


1 kg kiraz, 400 gr toz şeker, 1
.5 su bardağı saf alkol, 6-7 tane karanfil, 4 çubuk tarçın.

Hazırlanışı:


Kirazların saplarını temizleyin
. Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin. Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin. Kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin. Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 1.5 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin.. Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın



Afiyet Olsun