Kivli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kivli Tatlısı Tarifi - Kivli Milföy Talısının Yapılışı - Milföylü Tatlılar





Malzemeler


1 paket milföy hamuru
9-10 adet Kivli
4-5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri İçin

Pudra şekeri

Yapılışı

Kivli kabukları soyuldktan sonra yıkanır dilimlenir Toz şekerle birlikte tencereye alınıp karamelize oluncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır. Ortada 2 parmak kadar kesilmemiş hamur bırakılarak karşılıklı iki kenarı bıçakla eşit aralıklı şeritler halinde kesilir. En uçtaki şeritler karşılıklı olarak tutulup ortada birleştirilir ve kayık şekli verilir. Ortasına hazırlanan iç malzeme paylaştırılır. Kalan şeritler karşılıklı olarak örgü şeklinde iç malzemenin üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelince pudra şekeri serpilerek servis yapılır.