Mafiş Tatlısı Tarifi,Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Mafiş Tatlısı - Mafiş Tatlısı Tarifi - Mafiş Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı silme karbonat
2 su bardağından 1 parmak eksik un

şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



Hazırlanışı
1. Yumurta yoğurt ve sıvıyağı yoğurma kabına alın.Karbonatı yoğurdun üzerine alın.Unu yavaşça ilave ederek hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun.
2. Unlu zeminde hamurunuzu ister tek seferde ister 2-3 seferde 1/2 ml. kalınlığında açın.(kalınlık arzuya göre değişebilir)3-3 cm. büyüklüğünde karelere bölün.Karelerin ortasına ceviz veya fındık yerleştirin(veya boş)İki çapraz köşeyi mantı büker gibi,ortada birleştirin.Kalan diğer iki köşeyi de ters yönde(arkada)birleştirin.
3. Kızartma tavasına 1 parmak kalınlığında sıvıyağ koyup,kızdırın.Hamurları bir sıra yerleştirip,iki yüzlerinide kızartıp,bir tabağa alın.Ilıyınca,önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şuruba atın.Servis yapın.

Afiyet Olsun...