MakLube

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
300 gr. bonfile
2 su bardağı pirinç
2 patates
1 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tane defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı

Patates ve havuç yuvarlak olarak dilimlenir, yağda kızartılır.
Et kuşbaşı doğranıp kavrulur, kavrulduktan sonra tereyağı ilave edilip ocaktan alınır.
Tencereye bir sıra patates ve üzerine havuç ve etin yarısı dizilir.
Sonra pirinçin yarısı üzerine kapatılır tekrar patates,havuç,et ve pirinç konur.
3 su bardağı kaynamış suya tuz ve kişniş ilave edilip karıştırılır tencereye ilave edilir
ve defne yaprağı konularak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
15-20 dk. Dinlendirilip ters çevrilerek servis yapılır.