MantaR ve KeReviz SaLataSı__

#1
Sponsorlu Bağlantılar
MantaR ve KeReviz SaLataSı__



GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 25 dak. 1 Porsiyon 125 Kalori
250 gr mantar, dilimlenmiş

3 kereviz sapı, dilimlenmiş

Sos:

150 gr yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun

tuz ve karabiber

Süslemek için:

25 gr kabuğu soyulmuş badem

limon parçaları

birkaç dal taze tarhun veya

birkaç dal maydanoz



YAPILIŞI
Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun, tuz ve biberi ekleyin
Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın.
Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin. Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz.
ALTERNATİF:
Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz. Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın.