Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi-Mardin Usulü Kaburga Dolması Yapılışı-Mardin Usulü Kaburga Dolması Malzemeleri

Mardin Usulü Kaburga Dolması

MALZEMELER

iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

iç pilavın hazırlanışı:


Pirinç ile bademi tereyağında kavurun.

Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın.

Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın
.
Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine
pulbiber, karabiber, maydanoz,

karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç
karışımını ekleyin, iyice karıştırın.

kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin.
Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika

haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika

kadar pişirin. Sıcak servis yapın.