Maydonozlu Alabalık Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Maydonozlu Alabalık Tarifi - Maydonozlu Alabalık Nasıl Pişirilir - Maydonozlu Alabalığın Yapılışı


Malzemeler:

2 adet büyük boy alabalık
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydonoz
3 adet limon
zeytinyağ
karabiber
tuz

Yapılışı:

Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzün. Sonra buzdolabına koyup, etlerinin biraz sertleşmesi için 60 dakika kadar bekletin. İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin. Diğer yanda, bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün. 8-9 saat kadar dinlendirin, maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.