Meyve asitlerinin yapısı özellikleri nedir?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

#1

Meyve asitlerinin yapısı özellikleri nedir? konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
meyve asitleriinin yapısı özellikleri ve yapay eldesi yardımcı olun lütfen

Meyve asitleri

Elma, limon, papaya, şeker kamışı ya da şarapta meyve asidi bulunuyor. Meyve asidini ya doğadan almak ya da laboratuvar ortamında oluşturmak mümkün. Asidin en küçük molekülleri şeker kamışında bulunuyor (glikolasitler), bu yüzden cildin meyve asitlerini emmesi de zor olmuyor.

Bilim adamları meyve asitlerinin (Alfa Hidroksi Asitleri, kısa*ca AHA) cildin hastalık derecesinde ürettiği kepekler ve fazla miktardaki nasırlaşmayı durdurduğunu ortaya koydular. Küçük yaralar, siğil, pigment rahatsızlıkları, güneş zararları gibi kepeksi cilt değişimleri AHA’larla tedavi edilebiliyor. Akne sorunların*da asit doğrudan sivilcenin üzerine sürülüyor.
 

Son düzenleyen: Moderatör:

SeLeN

Yönetici
Editör
#2
Meyve asitleri

Elma, limon, papaya, şeker kamışı ya da şarapta meyve asidi bulunuyor. Meyve asidini ya doğadan almak ya da laboratuvar ortamında oluşturmak mümkün. Asidin en küçük molekülleri şeker kamışında bulunuyor (glikolasitler), bu yüzden cildin meyve asitlerini emmesi de zor olmuyor.

Bilim adamları meyve asitlerinin (Alfa Hidroksi Asitleri, kısa*ca AHA) cildin hastalık derecesinde ürettiği kepekler ve fazla miktardaki nasırlaşmayı durdurduğunu ortaya koydular. Küçük yaralar, siğil, pigment rahatsızlıkları, güneş zararları gibi kepeksi cilt değişimleri AHA’larla tedavi edilebiliyor. Akne sorunların*da asit doğrudan sivilcenin üzerine sürülüyor.