Meyveli Altüst Tarifi - Meyveli Altüst Nasıl Yapılır

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Meyveli Altüst Tarifi

Gereçler:

4 ananas dilimi, halka biçiminde
4 vişne
100 gr şeker
50 gr tereyağı, ya da margarin
50 gr kıyılmış fındık

Hamur için:
2 yumurta, akları, sarıları ayırılmış
1/4 çay kaşığı vanilya esansı
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
100 gr pudra şekeri
100 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu

20 cm, çapındaki derin bir kek kalıbını yağlayıp, meyve dilimlerini yerleştirip ortalarına da birer vişne koyun. Hafif ateş üzerine koyduğunuz bir kapta yağ ve şekeri eritin. Kıyılmış fındıkları bu karışıma katın. İyice karıştırıp, meyvelerin üstüne boşaltın. Düzgün bir biçimde yayın. Yumurta sarılarını vanilya ile çırpıp, krem haline gelene dek tereyağını eritin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırptıktan sonra, şeker ve yumurta sarıları karışımına ekleyin. Un ile kabartma tozunu eleyip, karışıma özenle yedirin. Hamuru kalıba boşaltın ve düzgün olarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında sıkılaşıp, pembeleşene dek pişirin. Servis tabağına altüst edip, sıcak ya da soğuk olarak krema ile servisini yapın.