Milföylü Kuzu Sultan Kebabı - Milföylü Kuzu Sultan Kebabı Tarifi

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Milföylü Kuzu Sultan Kebabı Tarifi - Milföylü Kuzu Sultan Kebabının Yapılışı





Malzemeler:

1 adet kuzu kol
3-4 parça kuzu eti
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığıun
2 Adet domates
1 su bardağı et suyu
1-2 Adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. İyice açıp döverek genişletin. İçine kemiksiz, parça kuzu etlerini, tuz ve kekiği koyup rulo yapın. Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın. Orta ısılı fırına verip pişirin.
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş tereyağında kavurun. 1 kaşık un ilave edip bir kaç kez karıştırın. Et suyunu ve defne yapraklarını ilave edip 1-2 taşım kaynatın.Kızarmış hamurlu eti fırından alıp dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip patates püresi eşliğinde servis yapın