Muhallebili Kadayıf

#1
Sponsorlu Bağlantılar




Malzemeler:



  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı iri doğranmış ceviz

Hazırlanması:






  • Kadayıfı 1–2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun, dondurucudan alıp kolayca kırabilirsiniz. Küçük parçalar halinde kırdığınız kadayıfları tencereye alın.
  • İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. şekeri önceden ilave ettiğimiz için Pembe hale gelince cevizi ekleyin.Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:




  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket krema

Hazırlanması:

  • Krema hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve muhallebi gibi pişirip soğutun.

  • Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  • Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama yerleştirin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebilerin üzerine eşit olarak yayın ve dolapta bekletin.
ALINTI