Mutfak Hileleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Mutfak Hileleri


* maydanoz ve dere otunu, baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda saklayın. daha uzun süre dayanır.

* anneniz balık pişirmeye başlamadan önce kızartma tavasının içine bir kaç şap maydanoz koyun. o kötü koku duyulmayacaktır.

* sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin.

* suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın. çelik eşyaların bıçakların parlatılmasında kullanın.

* elimizi ne zamna atsak tuzluun tıkandığını görürüz. ama içine biraz pirinç koyarsanız sorun çözülür.

* tıkalı mutfak lavabosunulastik pompalarla açmaya kalkmakdakikalar alır. oysa kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse hemen açılır.

* sıkışan kavanız kapağını açmak kolay değildir. kapağı birazcık ateşe veya kaynamakta olan suyun buharına tutasız kolay açılır. yada yere bir kaç kere kapak kısmını vurun.

*evde ekmek kesme işi sizin mi? taze ekmek keserken hamur olduğu için canınız sıkılıyordur herhalde. bıçağınızın uçunu biraz ateşe tutarsanız daha kolay yapabildiğinizi görürsünüz.

* limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.

* buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.

* meyvelerin arasına herhangi bir tür yaprakları yerleştirirseniz meyveleriniz daha uzun süre taze kalır.

* portakallarınızı sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha çok su verir.

* canınız katı veya rafadan yumurta istedi. pişerken yumurtaların suyuna biraz mutfak tuzu atın. kabuklarının daha kolay soyulduğunu görürsünüz.

* elmalarınızı gliserinle silerseniz onları bütün kış üzerinde en küçük bir kırışık bile olmadan saklayabilirsiniz.

* domatesi kolay soymak için üzerini dört tarafından bıçakla çizip kaynar suda bir dakika kadar tutun. domates soyulmak için can atacaktır.

* anneniz hamurla işi bitirdi, tezgahı silmek size kaldı galiba. biraz tuz serpin ve nemli bir bezle silin anneniz bile şaşıracak bu işe.

* peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hemde bıçağınız daha kolay temizlenir.
[/QUOTE]