Muzlu Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Muzlu Muska Tatlısı Tarifi - Muz Tatlısı Yapılışı - Muzlu Muska Tatlısı Malzemeleri





2 adet hazır yufka
4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
5 çorba kaşığı süt
1 adet yumurta
Kızartmak İçin;
1,5 su bardak sıvıyağ
Üzeri İçin;
2 çorba kaşığı pudra şekeri


# İlk önce iç malzeme hazırlanır. Çukur bir kaba kakaolu fındık kreması konur, üzerine süt ilave edilir, malzemeler iyice karıştırılır.
# İçine ince doğranmış muz katılır. Muzu ezmeden dikkatlice karıştırılır.
# Yufkalar önce ortadan ikiye kesilir. Daha sonra 4 parmak eninde şeritler kesilir.
# Şeridin ucuna hazırlanan muzlu malzeme konur, kenarı üçgen katlanır, üzerini saracak şekilde üçgenler katlanarak muska biçimi verilir.
# Bütün şerit yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Kızın yağa atılır, pembe renkte kızartılır.
# Muzlu muskaların üzerine pudra şekeri serpilir, ılık olarak servis yapılır