Nane ve Rezeneli Kuzu Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Nane ve Rezeneli Kuzu Tarifi - Nane ve Rezeneli Kuzu Yapılışı - Kuzu Yemeği Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları



Malzemeler
500 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu kol
200 gr. rezene
1 adet soğan
1 adet limonun suyu
1\2 bardak et suyu
1 bardak su
1\4 kutu krema
5 dal nane
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Rezene ve naneyi incecik kıyın. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Kuzu etini NutriCook tenceresine koyun. Rezene, soğan, nane, et suyu ve suyu ekleyip tuz, biber ile tatlandırın. NutriCook’un kapağını kapatın.
Akıllı kontrol saatini 7 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Etlere krema ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Yanında buharda haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz.