Nevşehir Yöresel Yemekleri - Nevşehirin Yöresel Yemek Kültürü

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Nevşehirin Yöresel Yemekleri
Nevşehirin yöresel yemekleri ve tarifleri
Nevşehir Yöresi Yemekler

Nevşehir Yöresel Yemekleri


Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır. Genellikle et tüketimi fazladır. Yörede sebzeciliğe de önem verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar. Bölge, şarapları ile de ünlüdür.

Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:

Çorbalar

tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı.

Yemekler
ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) ,Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk.


Tatlılar
Bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf. Yörede kaliteli şarap üretimi de yapılmaktadır.