Nohutlu Gürcü Çorbasi

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Nohutlu Gürcü Çorbası

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mutfak [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zorluk [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Süre [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]45 dk.[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaç Kişilik [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]8[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yöntem [/FONT]1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]

  • Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
  • Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
  • Suyunu süzüp bekletin.
  • Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
  • Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Nohutları ilave edin.
  • Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
  • Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
  • Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.