Oktay Usta Yemek Tarifleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Peynirli Gevrek Börek Tarifi


Malzemeler :
2 yufka
150 gr. isli peynir
1 çay b. ceviz
100 gr kaymak
Panelemek için:

1 yumurta akı
2 çorba k. sıvıyağ
galeta unu


Hazırlanışı :
150 gr.isli peyniri renedeleyip karıştırma kabına alın.Üzerine 1 çay bardağı ceviz,100 gr.kaymak ile edip karıştırın.
2 adet yufkayı uzun şerit olarak kesin.Kestiğiniz yufkaların içine iç harçtan koyup muska şekli verin.

Yufkanın uçlarını yumurta akına batırıp kapatın.Böreği yumutya sarısına bulayıp daha sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış oaln 180 derecelik fırında pişirin.

afiyet olsun
 

#2
Zencefil Reçeli Tarifi




Malzemeler :
500 gr. zencefil
2 su b. su
4 su b. tozşeker
1 limon

Hazırlanışı :
Kabukları soyulmuş zencefilleri küp şeklinde kesin.Tencereye zencefilleri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip yarı kıvamda pişirin. Yarı kıvamda pişen zencefillerin üzerine 4 su bardağı toz şekeri ilave edin. Daha sonra üzerine limon ekeleyin. Hazırladığınız zencefil reçellerini kavonozlara boşaltın.
 

#3
Soğuk Cheesecake Tarifi





Malzemeler :
Alt taban:
Yarım paket kepekli bisküvi
50 gr margarin
limon rendesi
Üst kısım için:

2 paket labne
1 su b. toz şeker
yarım paket süt kreması
1,5 çorba k. su
1 çorba k. toz jelatin
yarım limon suyu


Hazırlanışı :
Fırın 180 derece fansız olarak ön ısıtma yapılır. Biskuviler un haline getirilerek, tereyağ ile iyice karıştırılır.
Yaklaşık 23cm'lik yuvarlak silikon kalıbın zemini bu karışım ile kaplanır. Ön ısıtma olan fırında 7dk pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılarak soğuması için tezgaha alınır. Diğer taraftan su ile toz jelatin ısıya dayaklı bir kabın içinde karıştırılır ve jelatinin şişmesi için 5dk beklenir.Süre sonunda hafif ateşte jelatin eritilir, kaynatmadan kremanın yarısı ilave edilerek karışım tamamlanır.


Labne peynir ile toz şeker mikserde şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kalan krema eklenir. En son jelatinli krema bu karışımın içine aktarılır ve soğumuş olan kalıba dökülür. Üstü düzeltildikten sonra donması için buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun
 
#4
Kurabiye Kasesinde Meyve Salatası Tarifi



Malzemeler :
2 yumurta
yarım su b.pudra şekeri
yarım su b.un
4 çorba k.tereyağı

Hazırlanışı :
ilk olarak yumurta ve pudra şekeri iyice köpürtülür. Daha sonra içerisine un ve eritilmiş tereyağı azar azar ilave edilerek köpüğü söndürülmeden karıştırılır. Daha sonra hamurdan birer kaşık yağlı kağıdın üzerine alınarak çay tabağı büyüklüğünde kaşıkla yayılır ve fırında pişirilir. Henüz sıcakken vakit kaybetmeden küçük bir kase ters çevrilerek kurabiye üzerine konup hafifçe bastırılarak şekil verilir. Daha sonra içerisine dondurma veya meyve konularak servis yapılır.

afiyet olsun
 
#5
Taze Baharatlı Külbastı tarifi





Malzemeler :
Yarım kg. kuzu eti
2 soğan,
2 domates
1 tutam taze kekik
1 tutam taze fesleğen
1 tutam biberiye
tane karabiber
tuz

Hazırlanışı :
Yarım kg.kuzu etini tavada alt üst yarı kıvamda pişirin.2 adet soğanı ir olarak kesin.Fırın kabına soğanı zemine alın.Üzerine etleri ilave edin.Etlerin üzerine taze kekik taze fesleğen ve biberiye ilave edin.

Üzerine domates ilave edin.Üzerine tuz ilave edin.Fırın kabını ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
 
#6
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak tarifi


Malzemeler :
4 kabak
4 domates
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz,karabiber
çiçekyağı
Beşamel Sos için:

2 su b.süt
1 çorba k.tepeleme un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat
Üzeri için:

kaşar peyniri

Hazırlanışı :
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda pişirilir. Tavuklar iri yaprak şeklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar pişirilir. Diğer taraftan doamtes sos hazırlanır. Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır.Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir. Domates sosun da tuzu ve baharatı eklenir.

Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir. Üzerine tavuklar yayılır. Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir. Domates sos da gezdirilir.Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır. Bu arada beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınır. Bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine sütü, tuzu,karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. (Sos çok koyu olamzsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir. En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirlir.

afiyet olsun
 
#7
Kıyma Soslu Yufka Kıtırları tarifi

Malzemeler :
2 yufka
3 çorba k. tereyağı
200 gr kıyma
1 soğan
4 domates
3 sivri biber
zeytinyağı
sarımsak
maydanoz
yoğurt

Hazırlanışı :
İlk olarak iki yufka ayrı ayrı rulo yapılarak birer parmak ara ile kesilir. Üzerine parça parça tereyağı konularak fırında iyice kızartılır. Diğer tarafatan sos kısmı hazırlanır. Bunun için; soğan ve sivri biber sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine kıyma alınarak biraz daha sotelenir. Daha sonra üzerine domates de eklenerek pişirilir. Kızarmış ekmeklerin üzerine kıymalı sos gezdirilir. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır
 
#8
Peynirli Kabak Çiçeği Dolması Tarifi



Malzemeler :
kabak çiçeği
İç harcı için:

100 gr.beyaz peynir
3 çorba k. lor peyniri
1 tutam maydonoz
1 yumurta
Sosuiçin:

1 şişe soda
1 yumurta
1 tutam dereotu
alabildiği kadar tam buğday unu
tuz,karabiber

Hazırlanışı :
Kabak çiçeği dolmasının iç harcı için; beyaz peynir ezilerek karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış maydanoz ve yumurta eklenerek karıştırılır. Kabak çiçeğinin iç kısmı çıkarıldıktan sonra hazırlanan iç harç doldurularak kapatılır. Daha sonra sosu hazırlanır. Bunun için soda, yumurta, doğranmış dere otu, tuz, karabiber ve alabildiği kadar un karıştırma kabına alınarak koyu bir bulamaç hazırlanır. Doldurulan kabak çiçekleri bu sosa bulanarak kızartılır.

afiyet olsun
 
#9
Bolu Köftesi tarifi,


Malzemeler :
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
maydanoz
ekmek içi
tuz, karabiber
kekik
su
Garnitürü için:

5 patates
2 soğan
tuz, karabiber
maydanoz
Kızartmak için:

Sıvıyağ

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekmek içi,tuz,karabiber ve su ilave ederek köfteyi yoğurun.Köfteyi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın.Köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır

.Köfteleri tavada pişirin.Garnitüri için patatesleri yuvarlak halka olarak kesin.Tavada patatesleri kızartın.Daha sonra soğanı piyaz olarak kesin.Tavaya soğanı alın.Üzerine kızarmış patatesleri alın.Üzerine tuz ve toz şeker ialve edip soteleyin.Servis tabağına patatesleri alın.Üzerine köfteleri dizin Üzerine maydonoz ile süsleyip servis edin.
 
#10
Bebekli Doğum Günü Pastası Tarifi




Malzeme :
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. un
1 çay b. nişasta
1 tatlı k. kabartma tozu
1 p. vanilya
Kreması için:

3 su b. süt
4 çorba k. un
1 su b. tozşeker
1 p. çilekli şanti
1,5 su b. süt
Arası için:

mevsim meyveleri
damla çikolata

Hazırlanışı :
Pandispanyası için yumurta ve tozşekeri çırpın. İçine unu,nişastayı,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.Pasta kalıbına boşaltıp 170 derecede pişirin.Kreması için sütü,unu,tozşekeri ve sütü tencereye alarak pişirin. Ilındıktan sonra içine süt ve toz şantiyi çırparak birkaç kaşık ilave edin. Geri kalan şantiyi üzerini süslemek için ayırın. Pişen pandispanya soğuduktan sonra üzerinden bir kapak keserek içini boşaltın. Kekin içine hazırladığınız kremayı boşaltın.Kremaya kesilmiş çilek ve damla çikolataları ilave edin. Kekin kestiğiniz kapağını kremanın üzerine tekrar kapatın.Keki ters çevirin.
Kekin kenarlarını çilekli kremşanti ile süsleyin.Bebeği pastanın ortasına yerleştirin. Çilekler ile pastayı süsleyin.Çocuklarınız için çok güzel bir hediye.Afiyet olsun .......
 
#11
Tavuklu Makarna Salatası



Malzemeler :
yarım p.makarna
1 patlıcan
3 kırmızı biber
1 sarı biber
2 yeşil biber
2 tavuk budu
4 kornişon turşu
1 kutu konserve mısır
mor reyhan
mısırözü yağı
tuz,karabiber

Hazırlanışı :
İlk olarak tavukları haşlayın ve ince ince didikleyin. Daha sonra tavuğu haşladığınız suda makarnaları da haşlayıp süzdürün. Diğer tarftan kırmızı biberi, sarı biberi, yeşil biberi ve patlıcanı ince uzun doğrayarak soteleyin. Sebzelerin tuzunu va baharatını ayarlayın.

Haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz makarnayı, tavuk etini ve sotelenmiş sebzeleri karıştırma kabına alın. Üzerine doğranmış mor reyhan, kornişon turşu ve konserve mısırı ilave ederek harmanlayın. Tuzunu va baharatını ayarlayın.

afiyet olsun
 
#12
Kızarmış Tulum Peynirli Salata Tarifi



Malzemeler :
Yeşil salata
1 domates
1 kase ceviz
1 tutam maydanoz
200 gr. tulum peyniri
100 gr. beyaz peynir
Panelemek için:

Galeta unu
yumurta
un


Hazırlanışı :
200 gr.tulum peynirini ve 100 gr.beyaz peyniri ezin.Ezdiğiniz beyaz peynirleri elinizle ceviz parçası büyüklüğünde kopartın.Elinizle yuvarlayıp eliniz ile hafifçe bastırın.Hazırladığınız peynir toplarını ilk önce una daha sonra yumurtaya daha sonra ise galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın.


Tüm yeşillikleri servis tabağına elinizle kırarak servis tabağına alın.Üzerine kesilmiş domatesi ilave edin.1 kase cevizi
parçalayıp servis tabağına alın.Yeşilliklerin üzerine kıazrmışolan peynir toplarını ilave edip servis edin.
 
#13
Peynirli Tavuk Salatası tarifi

Malzeme :
Yarım tavuk göğsü
6 dilim fransız peyniri
kıvırcık
roka
nane
maydanoz
domates
mor soğan
Sosu için:

Portakal
limon
zeytinyağı

Hazırlanışı :
Servis tabağına yeşillikler irice parçalanarak yerleştirilir. Tavuk gögsü ince şeritler halinde kesilerek ızgara yapılır. Peynirler kesilerek kızartılır. Daha sonra yeşilliklerin üzerine peynir dilimleri ve tavuk parçaları yerleştirilir.Sos için portakal ve limon suyunun içine zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Bu sos servisten önce dökülür.

afiyet olsun
 
#14
Dondurmalı Çikolatalı Sufle tarifi

Malzemeler :
4 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
3 su b. süt
1 su b. toz şeker
100 gr. çikolata
2 çorba k. kakao
4 yumurta
Üzeri için:

Dondurma

Hazırlanışı :
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra üzerine 4 çorba kaşığı unu ilave edin.Daha sonra un kavrulduktan sonra 3 su bardağı sütü ekleyin ve sürekli karıştırın.Toz şekeri ekleyin.Ocağı altını kapatın.Çikolatayı ilave edin.2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edip karıştırın.4 adet yumurtanın sarısını ilave edip soğutarak karıştırın.

Başka bir karıştırma kabına 4 adet yumurta akını ilave edip mikserle çırpıp kar haline getirin.Yumurta aklarını tencerdeki kremaya ilave edip karıştırın.Sufle kaplarını margarinle yağlayın.Üzerine toz şeker ile kaplayın.Karışımı sufle kaplarına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Sufleler fırından çıktıktan sonra üzerine dondurma ilave ederek servis edin.
 
#15
TARÇINLI TUILES



Malzemeler
70 gr. Yumurta akı ( 2 adet )
70 gr. Toz şeker ( 5 YK. )
80 gr. Un ( 9 YK. )
35 gr. Tereyağı
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
1. Yumurta akı, şeker ve unu bir kapta çırpın.
2. Eritilmiş tereyağı ilave edip tekrar çırpın
3. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadarını ayırın
4. Kalan hamura kakao ve tarçın ilave edip karıştırın
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kakaolu karışımdan bir çorba kaşığından biraz az dökün
6. 8-10 cm. çapında daire şeklinde yayın
7. Beyaz karışımdan 1 çay kaşığı kadar alıp kakaolu dairelerin üzerine dökün ve kaşığın tersi ile karıştırın
8. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi yapın
9. 200 derece fırında 4-6 dk. pişirin
10. Sıcak tuiles’leri yağlı kağıttan çabucak çıkarıp merdanenin üzerine alın
11. Tuiles’ler merdanenin şekline göre kıvrılacaktır
Şekil aldıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
 
#16
KEKIKLI ZEYTINLI EKMEK


Malzemeler:

4 kap beyaz un
1/2 kap seker
14gr kuru maya
1 yemek kasigi tuz
3/4 kap sut
1,5 kap su
1/2 kap zeytinyag
1 kap cekirdekleri cikarilmis zeytin
2 yemek kasigi kuru kekik
1 yemek kasigi keten tohumu

Nasil mi Yaptim?

Once mayami ilik su ve az tozseker yardimi ile kabarttim, mayalanma
islemi olurken unumu eledim,diger tum malzemelerimide ilave ettim,
maya kabarinca onu bu karisima dahil ettim,
yaklasik 10 dk yogurdum, iyice yogrulduguna emin olunca
pisirecegim kalipi yagladim, uzerini saran ile kaplayip, bahcede
gunese cikardim, kisa surede hamur iki katina cikti,
400 F ( 200 C ) isitilmis firina surdum, yaklasik 25 dk da pisti,
tadimi ? Enfes, deneyin...
Afiyet olsun
 
#17
KAR BEYAZ



Malzemeler
1 kg. tuzsuz lor
1 paket margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 paket kakaolu bisküvi



Yapılışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
2. Genişçe bir kabın içinde lor, margarin, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurarak krema haline getirin.
3. Düz bir zemine büyükçe alüminyum folyo kağıdı yayın
4. Bisküvileri süte batırın ve hemen folyonun üzerine dizin
5. Bisküvilerin üstüne bir kat kremadan yayın
6. Bu işlemi 3 kez yapın, 3 kat bisküvi olmalı



7. Son bisküvileri dizdikten sonra folyoyu bohça gibi katlayın sıkıca kapatın , buzluğa atın
8. Buzlukta 1 saat kalsın
9. Çıkarıp açın , üzerini ve kenarlarını kalan lorlu krema ile kaplayın ve tekrar buzlukta dinlendirin

Afiyet olsun


 
#18
KABAKLI MAKARNA



Malzemeler:
Dilediginiz kadar makarna
3 domates ( kabuklarindan arinmis ve kucuk dogranmis)
4 dis sarimsak ( dogranmis)
2 kabak
3 kasik zeytinyag
tuz
karabiber



Nasil mi Yaptim ?

Bilinen sekilde makarnami haslarken, diger tarafta once tavaya biraz yag koyup
dogradigim kabaklari ters yuz ettim, sonra icine domateslerimi, sarimsaklarimi
dahil ettim, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kisik ateste biraktim.
Makarnamda hazir olunca tabaktaki gibi servise hazir ettim, leziz ve guzeldi.
Afiyet olsun.
 
#19
PİRİNÇLİ İMAM BAYILDI



Malzemeler
8 patlıcan
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çay kaşığı sirke
1 tutam toz şeker
Tuz, karabiber
Yoğurt

Yapılışı
Patlıcanlardan 5 tanesinin kabuklarını alacalı soyun
Tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin, tekrar sudan geçirip kurulayın
Patlıcanları kızartın
Sarımsakları ezip zeytinyağı, limon suyu, sirke, dereotu, şeker, tuz ve karabiberle karıştırın
Kalan 3 patlıcanı közleyip kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayıp bir kaba alın
Sarımsaklı karışıma ekleyin, yoğurt ve haşlanmış pirinci de ilave edip hepsini iyice harmanlayın
Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde kesin
Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun
Soğuk olarak servis yapın
 
#20
bumbada




250 gr margarin
1 çay b. pudra şekeri
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
3 çorba k. kakao
1p. kabartma tozu
1p. vanilya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay b. tozşeker
üzeri için:
1 su b. tozşeker
2 su b.su

HAZIRLANIŞI:
250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın. Üzerine yumurtayı kırın. Pudra
şekerini,sıvıyağı ekleyin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın. En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın. İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin. Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin. Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün.
Nefis bir tatlı.