Ordu Yöresel Yemekleri - Ordunun Yöresel Yemek Kültürü

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ordu Yöresel Yemekleri,
Ordunun Yemekleri nelerdir
Ordu Yöresi emekleri

Ordu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, hamsi tava, hamsi buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır.

ÇORBALAR

• Pancar ( Kara lahana ) çorbası

• Mısır corbası

• Kabak corbası

YEMEKLER :

• Pancar ( Kara lahana ) sarması

• Pancar (Kara lahana ) döşemesi

• Pancar (Kara lahana )diplesi

• Melocan (Diken ucu ) kavurması

• Sakarca mıhlaması (İlkbahar)

• Galdirik kavurması ( İlkbahar )

• Isırgan yağlaşı (İlkbahar )

• Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )

• Tirmit ( Mantar ) kavurması (Sonbahar )

• Çerkez tavuğu

• Kabak muhallebisi

• Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )

• Pallabye

• Keşkek (Gendeme )-Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir.

• Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )

HAMSİ YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :

• İçli tava 1- Su böreği

• Hamsi buğulaması 2- Yufka böreği

• Hamsi köftesi 3- Ev makarnası (Kesme makarnası)

• Hamsi tava

TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :

• Kabak tatlısı 1 - Mısır ekmeği

• Asure 2- Bileki ekmeği

• Un helvası 3- Saç ekmeği

4- Golit

REÇELLER : TURŞULAR :

• İnçir reçeli 1 - Fasulye turşusu

• Üzüm reçeli 2- Domates turşusu

• Elma reçeli 3- Salatalık turşusu

4- Patlıcan turşusu

5- Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)

TURŞU KAVURMALARI :

• Fasulye turşusu kavurması

• Domates turşusu kavurması

• Salatalık turşusu kavurması

• Kelem lahana turşusunun kavurması