Orman Kebabı Tarifi

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Türk mutfağının klasiklerinden orman kebabı, akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürmenin en pratik ve lezzetli yolu. Patates, bezelye ve kırmızı etin muhteşem birleşimi orman kebabı tarifinde...





Malzemeler,
250 gram kuşbaşı et
1 Kg Patates
1 su bardağı bezelye
2 Adet havuç
1 Adet domates
1 Büyük kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 Su bardağı su
Tuz
Pulbiber


Hazırlanışı,
Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tencereye sıvı yağ alıp kızdırdıktan sonra soğanları ekleyip kavurun.
Domatesi rendeleyip domates salçası ile karıştırın.
Karışımı tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kuşbaşı etleri yıkayıp tencereye ekleyip soteleyin.
Üzerine suyunu ekleyip 25 dakika pişirin.
Patates ve havuçları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
Bezelyeleri, tuz ve pul biberi ekleyip kısık ateşte pişirin.
Havuçlar yumuşadığında yemeğiniz de pişmiştir.
Afiyet olsun


Not,
Gerekirse azar azar su ilave edebilirsiniz.