Osmaniye Yöresel Yemekleri - Osmaniye Yemek Kültürü

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Osmaniye yöresel yemekleri nelerdir,Osmaniyenin Yemeklerinin isimleri,osmaniye yemekleri nelerdir


Osmaniyenin Yemekleri​


Osmaniye mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin çoğu bulgur ile yapılır;
içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi...

Diğer belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir.

Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır. -TIRŞİK -ÇAKILDAKLI -KISIR -TOĞGA -SÖĞÜRME -BÖREK ÇORBASI