Pancar ve armut salatası Tarifi - Pancar ve armut salatası Yapılışı Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
GEREKLİ MALZEMELER
(4 Kişilik)
Süre: 30 dak
1 Porsiyon 100 Kalori

175 gr haşlanmış pancarsoyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş

2 orta boy armut

1/2 baş rezene ayıklanıp ve doğranmış

1 demet suteresi sapları ayrılmış

SOS:

1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı bal

1/2 çay kaşığı sirke

tuz ve karabiber


YAPILIŞI

İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt
ayçiçek yağı bal ve sirkeyle karıştırın. Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın.

Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün. Küp şeklinde kesip sosa ekleyin.
Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın.

Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın.
Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin. Bir salata kabına
aktarıp servis yapın.

SERViS ÖNERiLERi:

Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak
sunabilirsiniz.

ALTERNATiF:

Armut yerine elma kullanabilirsiniz. Yoğurt yerine krema rezene yerine de kereviz
kullanabilirisiniz. Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel
sonuç verir

DiKKAT:

Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir. Bu yüzden ilk önce sosu yapın.
Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin.

AŞÇININ ÖNERiSi:

Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun