Patates Dilimleri Yapılışı - Patates Dilimleri Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar





Içindekiler

  • 4 orta büyüklükte patates (300 gr)
  • Margarin
  • 100 gr kırmızı mercimek
  • 3 taze soğan
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz şeker
  • 1 kutu salamura balık
  • Salatalık turşusu
  • 50 gr pancar turşusu
  • Yarım demet dereotu
Hazırlanışı

  • Patatesleri yıkayıp yaklaşık 25 dakika tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve üzerini kapatarak, buzdolabında bir gece bekletin.
  • Mercimeği bir litre suda kaynatın. Haşlanınca süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı yıkayıp ayıklayın. Yeşil kısımlarını küçük ama eşit büyüklüklerde doğrayın.
  • Yeşil soğanı mercimek, sirke ve zeytinyağı ile karıştırın. Tuz, karabiber ve biraz şeker ile tatlandırın. Salatayı kapalı bir kapta, buzdolabında bekletin.
  • Salamura balığı, salatalık turşusunu ve pancar turşusunu küpler halinde doğrayın. Üstlerini kapatarak, buzdolabına alın.
  • Konuklarınız gelmeden bir saat kadar önce, haşlanmış patatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri kızgın yağda kızartın. Tezgaha kağıt havlu yayın ve patatesin yağını çekmesini bekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Patates dilimlerini bir tabağa yerleştirin. Mercimek salatasının tadına bakın, gerekirse tekrar tuz ve baharatla tatlandırın. Salatayı patateslerin yarısının üzerine dağıtın.
  • Balığı, salatalık ve pancar turşularını hafifçe karıştırıp diğer patates dilimlerinin üzerine yerleştirin. Dereotu ile süsleyip servise hazır hale getirin.