Patatesli Cevizli Pasta Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Patatesli Cevizli Pasta Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Malzemeler

· 6 orta boy patates

· 100 gr. Margarin

· 1 su bardağı tozşeker

· 4 adet yumurta

· 1 çay bardağı irmik

· 200 gr. çekilmiş ceviz

· 1 paket kabartma tozu

· 1 paket vanilya

Kreması İçin:

· 1 poşet krem şanti

· 1 su bardağı süt

· 1 tatlı kaşığı tarçın

· 3 adet elma

· 4 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:

1-Öncelikle patatesler kabuklu olarak haşlanır. Soyulup rendelenir.

2-Diğer tarafta erimiş margarinle şeker beyazlayıncaya kadar çırpılıp yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

3-İçerisine diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılıp, yağlanmış kek kalıbına dökülüp pişirilir.

4-Bu arada elma rendelenir ve üzerine şeker ilave edilerek pişirilir. Üzerine tarçın ilave edilip ocağın altı kapatılır.

5-Krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılıp bekletilir.

6-Pişen kek soğuyunca ortadan ikiye kesilip arasına önce krem şanti onun üzerinede elma püresi yayılıp ikinci parça üzerine kapatılır.

7-Bir gece dolapta bekletilip servis yapılır.


alıntıdır