Peynirli börekler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Yöre Turk Malzemeler 4 adet yumurta 100 gram beyaz peynir 25 gram tereyağı 30 gram un 250 ml süt 20 ml krema muskat dereotu, beyazbiber, tzu

Hazırlanışı
Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin. Sütü azar azar ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin ve ateşten alın. Kremayı mikser ile karıştırın. Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Kremaya teker teker yumurta sarılarını ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Beyaz peyniri, birkaç dal dereotu ile ufalayıp ezin. Tencereye kremalı yumurtayla ekleyin. Tuz, biber ve muskatı ilave edin. Yumurta aklarını el mikserinin önce düşük, sonra kuvvetli hızda kar haline gelene kadar bir tutam tuz ile çırpın. Yavaş yavaş fazla çırpmadan peynirli karışımı ilave edin. Porsiyonluk yağlanmış 4 adet kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.